Asiakaskokemuksia

Palautteet ovat yrittäjälle aina tärkeitä ja olen niistä kaikista aina valtavan kiitollinen. Jokainen palaute koskettaa ja jokaisella on omanlainen merkityksensä minulle. Asiakkaani ovat minulle tärkeitä ja jokainen prosessi sekä elämänmuutos ainutlaatuinen.

Seuraavaksi jaan teille asiakkauden luvalla palautteet, jotka herkyydellään ja upeudellaan kuvaa täydellisesti sitä, mitä seksuaaliterapia voi olla ja pitää sisällään. Olen jokaisen asiakkaani kohdalla äärettömän kiitollinen siitä, kun minuun luotetaan ja ylpeä, että he luottavat ennen kaikkea itseensä sekä prosessiin. Toivottavasti tämä luo uskoa myös sinulle, joka mahdollisesti kamppailet erinäköisten kysymysten kanssa sekä mietit, voisiko seksuaaliterapia olla kohdallasi oikea ratkaisu.

Seksuaaliterapia usein mielletään pitkäksi prosessiksi, mutta usein muutama kertakäynti saa aikaan suuria muutoksia. Ensimmäinen asiakaskertomus kuvaa pidempää prosessia, toinen selvästi lyhyempää. Tällä haluan luoda toivoa siihen, että aina seksuaaliterapia ei vaadi valtavia määriä aikaa ja rahaa - se voi jo osaltansa riittää muutokseen, että uskalsit varata ajan ja ottaa ensimmäisen askeleen. Lempilauseeni onkin Lao Tzun lause, jonka jaan sinullekin: "Tuhannen mailin matka alkaa yhdellä askeleella."

Kiitos vielä kerran asiakkailleni kauniista, tunteellisista ja koskettavista palautteista sekä oman tarinansa jakamisesta.❤️

Asiakaskertomus 1


"Kun tulin Lempeisiin tuuliin ensimmäistä kertaa, en ollut lainkaan varma siitä, että seksuaaliterapia olisi sitä mitä tarvitsen, sillä enhän minä halunnut seksiä sanan missään merkityksessä. Parisuhteen pelastamiseksi jotain oli tehtävä ja elämäni kriisissä sekä pienessä sumussa etsin terapeuttia, josta minulle tulisi lämmin olo ja onneksi löysin Susannan.

En oikeastaan muista ensimmäisistä kerroista Susannan vastaanotolla juuri mitään, varmaankin siitä syystä, että olen tainnut pääasiassa itkeä silmät päästäni ja vuodattaa ahdistustani. Olin menettänyt täysin mielenkiintoni seksiä kohtaan. En halunnut seksiä, en läheisyyttä, enkä edes kosketusta. Päästin fyysisesti lähelleni ainoastaan koiramme, mutta torjuin puolisoni täysin. En halunnut istua sohvalla vierekkäin, halaus tuntui ahdistavalta ja kädestä pitäminen siltä, että toinen haluaa rajoittaa minua. Jokainen puolisoni yritys lähestyä ahdisti minua valtavasti, koska en osannut enää tulkita hänestä, milloin hän halusi ehdottaa seksiä ja milloin vain olla lähelläni. Olin ärtyisä, pelokas ja itkuinen.

Susannan lempeällä ohjauksella aloin hahmottaa, että haasteemme johtuivat osin siitä, että olin lähes täysin rajaton. Pelkäsin pettymysten tuottamista toisille ja siksi en ollut luonut itselleni terveitä rajoja. Tämä johti tilanteisiin, jossa tein ja suostuin asioihin, jotka eivät tuntuneet hyvältä. Minusta oli tärkeämpää suojella toista pettymyksiltä kuin kunnioittaa omia rajojani. Ja lopulta rajattomuus johti uhriutumisen kautta ahdistumiseen ja siihen, että rajasin kaiken fyysisen ja henkisen kontaktin pois. Menin ääripäästä toiseen, joka oli raskasta ja hämmentävää sekä puolisolleni että minulle.

20 kerran matka tuntuu näin jälkikäteen lyhyeltä ajalta. Tapasimme 2-3 kertaa kuukaudessa. Olen loputtoman kiitollinen siitä, että Susanna kohtasi minut joka kerta lempeydellä. On selvää, että tilanteestani ei voinut syyttää yksin minua eikä toisaalta vain puolisoani. Parasta oli se, ettei Susanna syyttänyt ketään. Hän ei tuominnut virheitämme, vaan kärsivällisesti pyrki ohjaamaan meidät kommunikoimaan ja harjoittelemaan läheisyyttä terveellä tavalla. Susannan vastaanotolla oli turvallinen tila ja olo olla omien kipukohtiensa, ominaisuuksiensa, virheidensä ja vahvuuksiensa kanssa.

Sain Susannan luota paitsi tukea ja apua omien ajatusten, pelkojen ja tunteiden kohtaamiseen, myös konkreettisia neuvoja, tehtäviä ja ehdotuksia seksiin, seksuaalisuuteen ja läheisyyteen. Ilman Susannan antamia tehtäviä, emme ehkä enää hahmottaisi, kuinka pitkän matkan olemme vuodessa kulkeneet. Esimerkiksi seksileluista oli meille suuri apu, emmekä ilman Susannan vinkkejä ja kannustusta olisi niitä ottaneet käyttöön.

Monet tehtävät joita sain tuntuivat jännittäviltä tai vaikeilta, koska niissä minun piti pienin askelin päästää puolisoni taas lähelle. Susanna oli kuitenkin miettinyt tehtävät siten, että kulloisessakin tilanteessani olin niihin valmis. Harjoittelimme rajojen vetämistä, konkreettisesti sanan "ei" käyttämistä ja lähellä olemista ilman seksuaalista virettä. Myöhemmässä vaiheessa aloimme puhua enemmän halusta ja nautinnosta sekä siitä, kuinka saada seksi pysymään osana arkea, kun sen taas elämäämme saimme.

Vastaanotolle tullessani en tiennyt mitä tarvitsin, mutta nyt voin todeta, että se oli juuri Susannan kanssa työskentely. Tällä hetkellä olemme puolisoni kanssa edelleen haluissamme erilaisia ja aivan eritahtisia, mutta olemme oppineet elämään asian kanssa ja puhumaan siitä. Puolisoni osaa kertoa toiveistaan ajoissa ja minäkin pääsen virittäytymään tunnelmaan eikä toive seksistä tule minulle yllätyksenä. Osaan vetää omia rajojani paremmin ja uskallan myös kieltäytyä seksistä. Kun seksissä on taas turvaa ja nautintoa, haluan sitä myös useammin.

Terapiaa saatetaan usein ajatella apuna akuuttiin kriisiin, johon liittyy mahdollisuus luottamuksellisesti keskustella ja saada apua. Ja tätä minunkin matkani toki sisälsi. Nyt vuoden jälkeen olennaisinta on kuitenkin se kaikki, jota olen oppinut. Vastaanotolla opin konkreettisia taitoja ja tapoja siitä, kuinka puhua seksistä, kuinka herätellä omia haluja ja ennen kaikkea siitä, miten olennaista on sanoa asioita ääneen, eikä toivoa, että toinen osaisi lukea ajatuksia. On ollut valtavat merkityksellistä oppia näitä taitoja ja niiden konkreettiset vaikutukset näkyvät nyt arjessani.

Kiitos Susanna! Ei ole sellaisia ylisanoja, jotka tiivistäisivät ammattitaitosi, loputtoman asiantuntemuksesi ja kykysi kohdata ihmiset arvostaen ja auttaen. Kiitos!"

Asiakaskertomus 2

"Olin vajaan vuoden aikana tullut tilanteeseen, jossa minulla ei ollut enää seksuaalisia haluja ollenkaan. Olin muuttuneesta tilanteesta surullinen ja ahdistunut. Kun etsin netistä asiasta tietoa, tuli joka paikasta vastaan, miten pitkä prosessi halujen saamiseksi on edessä ja että sen eteen pitää tehdä paljon töitä. Se tuntui ajatuksena musertavalta.

Gynekologini suositteli minulle Susannaa. Varasin heti kolmen kerran paketin. Itkin lähes koko ensimmäisen tapaamisen. Susanna kohtasi minut lämmöllä ja myötätunnolla. Hän kohtasi pelkoni ja sai minut vakuututtua siitä, että netin mainitsemaksi kovaksi työksi riittää hänen luonaan käynnit. Tietoisen mieleni lisäksi meidän keskustelut jäisi alitajuntaani, joka veisi tilannetta eteenpäin. Olin tästä tiedosta erittäin helpottunut.

Käynnit olivat monipuolisia ja pohjautuivat aina omiin tarpeisiini. Välillä olin miettinyt käsiteltävää aihetta etukäteen. Jos taas tulin paikalle ns. takki tyhjänä, Susanna osasi ohjata keskustelun niin, että pääsimme jonkun tärkeän asian ytimeen käsiksi.

Kolmen kerran tapaamisen jälkeen asioissa oli nähtävissä jo selvää edistystä. Varasin vielä toiset kolme tapaamista. Lopulta nämä kuusi kertaa neljän kuukauden aikana osoittautui minulle riittäväksi. Olin löytänyt takaisin halujen juurelle ja mikä tärkeintä, ahdistuksen tunteet olivat jääneet taakse. Netin pelottelut monista tapaamisista ja kovasta työstä olivat osoittautuneet enemmän kuin aiheettomiksi – ja näin jälkeenpäin nähtynä aiheuttanut turhaa ahdistusta ja painetta tilanteeseen.

Haluankin kiittää sinua Susanna tästä tunteiden täyteisestä matkasta, jonka autoit minua kulkemaan ja löytämään tieni takaisin halujeni pariin! Suosittelen Susannaa lämpimästi kaikille niille, jotka kokevat, että omat voimavarat, tiedot tai taidot eivät juuri nyt riitä oman seksuaalisuutensa kanssa."