Asiakaskokemus

Palautteet ovat yrittäjälle aina tärkeitä ja olen niistä kaikista aina valtavan kiitollinen. Jokainen palaute koskettaa ja jokaisella on omanlainen merkityksensä minulle. Jokainen asiakkaani on minulle tärkeä ja jokainen prosessi sekä elämänmuutos ainutlaatuinen.

Seuraavaksi jaan teille asiakkaan luvalla palautteen, joka herkyydellään ja upeudellaan kuvaa täydellisesti sitä, mitä seksuaaliterapia voi olla ja pitää sisällään. Olen jokaisen asiakkaani kohdalla äärettömän kiitollinen siitä, kun minuun luotetaan ja ylpeä, että he luottavat ennen kaikkea itseensä sekä prosessiin. Toivottavasti tämä luo uskoa myös sinulle, joka mahdollisesti kamppailet erinäköisten kysymysten kanssa sekä mietit, voisiko seksuaaliterapia olla kohdallasi oikea ratkaisu.

Kiitos vielä kerran asiakkaalleni kauniista, tunteellisesta ja koskettavasta palauteesta sekä oman tarinansa jakamisesta.❤️

"Kun tulin Lempeisiin tuuliin ensimmäistä kertaa, en ollut lainkaan varma siitä, että seksuaaliterapia olisi sitä mitä tarvitsen, sillä enhän minä halunnut seksiä sanan missään merkityksessä. Parisuhteen pelastamiseksi jotain oli tehtävä ja elämäni kriisissä sekä pienessä sumussa etsin terapeuttia, josta minulle tulisi lämmin olo ja onneksi löysin Susannan.

En oikeastaan muista ensimmäisistä kerroista Susannan vastaanotolla juuri mitään, varmaankin siitä syystä, että olen tainnut pääasiassa itkeä silmät päästäni ja vuodattaa ahdistustani. Olin menettänyt täysin mielenkiintoni seksiä kohtaan. En halunnut seksiä, en läheisyyttä, enkä edes kosketusta. Päästin fyysisesti lähelleni ainoastaan koiramme, mutta torjuin puolisoni täysin. En halunnut istua sohvalla vierekkäin, halaus tuntui ahdistavalta ja kädestä pitäminen siltä, että toinen haluaa rajoittaa minua. Jokainen puolisoni yritys lähestyä ahdisti minua valtavasti, koska en osannut enää tulkita hänestä, milloin hän halusi ehdottaa seksiä ja milloin vain olla lähelläni. Olin ärtyisä, pelokas ja itkuinen.

Susannan lempeällä ohjauksella aloin hahmottaa, että haasteemme johtuivat osin siitä, että olin lähes täysin rajaton. Pelkäsin pettymysten tuottamista toisille ja siksi en ollut luonut itselleni terveitä rajoja. Tämä johti tilanteisiin, jossa tein ja suostuin asioihin, jotka eivät tuntuneet hyvältä. Minusta oli tärkeämpää suojella toista pettymyksiltä kuin kunnioittaa omia rajojani. Ja lopulta rajattomuus johti uhriutumisen kautta ahdistumiseen ja siihen, että rajasin kaiken fyysisen ja henkisen kontaktin pois. Menin ääripäästä toiseen, joka oli raskasta ja hämmentävää sekä puolisolleni että minulle.

20 kerran matka tuntuu näin jälkikäteen lyhyeltä ajalta. Tapasimme 2-3 kertaa kuukaudessa. Olen loputtoman kiitollinen siitä, että Susanna kohtasi minut joka kerta lempeydellä. On selvää, että tilanteestani ei voinut syyttää yksin minua eikä toisaalta vain puolisoani. Parasta oli se, ettei Susanna syyttänyt ketään. Hän ei tuominnut virheitämme, vaan kärsivällisesti pyrki ohjaamaan meidät kommunikoimaan ja harjoittelemaan läheisyyttä terveellä tavalla. Susannan vastaanotolla oli turvallinen tila ja olo olla omien kipukohtiensa, ominaisuuksiensa, virheidensä ja vahvuuksiensa kanssa.

Sain Susannan luota paitsi tukea ja apua omien ajatusten, pelkojen ja tunteiden kohtaamiseen, myös konkreettisia neuvoja, tehtäviä ja ehdotuksia seksiin, seksuaalisuuteen ja läheisyyteen. Ilman Susannan antamia tehtäviä, emme ehkä enää hahmottaisi, kuinka pitkän matkan olemme vuodessa kulkeneet. Esimerkiksi seksileluista oli meille suuri apu, emmekä ilman Susannan vinkkejä ja kannustusta olisi niitä ottaneet käyttöön.

Monet tehtävät joita sain tuntuivat jännittäviltä tai vaikeilta, koska niissä minun piti pienin askelin päästää puolisoni taas lähelle. Susanna oli kuitenkin miettinyt tehtävät siten, että kulloisessakin tilanteessani olin niihin valmis. Harjoittelimme rajojen vetämistä, konkreettisesti sanan "ei" käyttämistä ja lähellä olemista ilman seksuaalista virettä. Myöhemmässä vaiheessa aloimme puhua enemmän halusta ja nautinnosta sekä siitä, kuinka saada seksi pysymään osana arkea, kun sen taas elämäämme saimme.

Vastaanotolle tullessani en tiennyt mitä tarvitsin, mutta nyt voin todeta, että se oli juuri Susannan kanssa työskentely. Tällä hetkellä olemme puolisoni kanssa edelleen haluissamme erilaisia ja aivan eritahtisia, mutta olemme oppineet elämään asian kanssa ja puhumaan siitä. Puolisoni osaa kertoa toiveistaan ajoissa ja minäkin pääsen virittäytymään tunnelmaan eikä toive seksistä tule minulle yllätyksenä. Osaan vetää omia rajojani paremmin ja uskallan myös kieltäytyä seksistä. Kun seksissä on taas turvaa ja nautintoa, haluan sitä myös useammin.

Terapiaa saatetaan usein ajatella apuna akuuttiin kriisiin, johon liittyy mahdollisuus luottamuksellisesti keskustella ja saada apua. Ja tätä minunkin matkani toki sisälsi. Nyt vuoden jälkeen olennaisinta on kuitenkin se kaikki, jota olen oppinut. Vastaanotolla opin konkreettisia taitoja ja tapoja siitä, kuinka puhua seksistä, kuinka herätellä omia haluja ja ennen kaikkea siitä, miten olennaista on sanoa asioita ääneen, eikä toivoa, että toinen osaisi lukea ajatuksia. On ollut valtavat merkityksellistä oppia näitä taitoja ja niiden konkreettiset vaikutukset näkyvät nyt arjessani.

Kiitos Susanna! Ei ole sellaisia ylisanoja, jotka tiivistäisivät ammattitaitosi, loputtoman asiantuntemuksesi ja kykysi kohdata ihmiset arvostaen ja auttaen. Kiitos!"

❤️❤️ ❤️