Seksuaaliterapia

Seksuaalisuus on läsnä ihmisen koko elämänkaaressa. Se määrittelee paljon sitä, mitä me olemme, miten pukeudumme, käyttäydymme, ajattelemme tai toteutamme itseämme. Seksuaalisuus on paljon muutakin kuin seksiä. Se on jotain, mikä on meissä syntymästä lähtien ja kulkee matkassamme kuolemaan saakka. Seksuaalisuus on asia, josta jokaisen olisi kannattavaa pitää hyvää huolta, sillä silloin kun mielemme ja kehomme voi hyvin, voimme kokonaisvaltaisesti paremmin.

Ajoittain elämä tuo mukanaan kuitenkin haasteita seksuaalisuuden saralla ja niiden ratkominen yksin voi tuntua vaikealta. Joskus haasteet johtuvat kehomme tai mielemme muutoksista, toisinaan ne ovat ulkopuolisen aiheuttamia tai kulkeneet mukanamme jo lapsuudesta lähtien. Seksuaaliterapiassa pysähdymme keskustelemaan ja tarkastelemaan rauhassa, turvallisessa ympäristössä asioita, jotka sinä koet tärkeänä ja/tai joka aiheuttaa sinulle häpeää, turvattomuutta, ehkä epävarmuuttakin. Seksuaaliterapiassa syvennymme siis juuri sen tilanteen äärelle, joka johdatti luokseni, tarkastellen samalla kokonaiskuvaa. 

Seksuaaliterapiaan hakeutumisen syitä voi olla esimerkiksi:

 • Seksuaalisen identiteetin kysymykset
 • Kehohäpeä
 • Haluttomuus
 • Halujen eriparisuus
 • Toiminnalliset seksuaalihäiriöt (erektiohäiriöt, nopea siemensyöksy)
 • Yhdyntäkipu
 • Seksiriippuvuus
 • Luottamusongelmat
 • Seksuaalinen trauma
 • Halu tutustua omaan tai parisuhteen seksuaalisuuteen
 • Erilaiset fetissit ja fantasiat
 • Raskauden aikainen tai synnytyksen jälkeinen seksuaalisuus
 • Muut hormonaalisten muutosten aiheuttamat haasteet (vaihdevuodet, testosteronin puutos)

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni toki muidenkin, kuin edellä mainittujen syiden vuoksi. Tarjoamani seksuaaliterapia on sekoitus eri terapian muotoja. Huomaa, etten kuitenkaan ole psykoterapeutti tai omaa muuta terapeuttisen alan tutkintoa. Tämän vuoksi joskus seksuaaliterapian rinnalle tarvitaan esimerkiksi pitkäaikaista psykoterapiaa, jonka tarvetta mietimme tapauskohtaisesti yhdessä kanssasi.

Tutustumiskäynti luonani on yksilöillä 45 minuutin mittainen ja pari-/moniskunnilla 60 minuutin mittainen. Käynnin tarkoituksena on tutustua sinuun/teihin, tilanteeseesi ja löytää luottamus välillämme. Tutustumiskäynti ei sido mihinkään, vaan mietimme mahdolliset tavoitteet sekä tulevat tapaamiset käynnin lopuksi. Tutustumiskäynnillä emme pureudu syvemmin seksuaaliseen haasteeseen, vaan kartoitan tilannetta sekä taustaa samalla vastaten mahdollisiin kysymyksiin seksuaaliterapiasta. Jos päätät(te) jatkaa työskentelyä kanssani, on seuraava yksilökäynti 60 minuutin mittainen, pari-/moniskunnilla jatkokäynti on aina 90 minuuttia.

Seksuaaliterapian pituus on yksilöllistä, mutta tyypillisemmin terapian pituus on 5-20 käyntiä. Tapaamistiheydet sovimme aina erikseen. 

Sinun ei tarvitse tietää tullessasi, kaipaatko seksuaalineuvontaa tai seksuaaliterapiaa. Yhdessä mietimme tavoitteet käynneillesi ja jo ensimmäisellä tutustumiskäynnillä mietimme yhdessä, vaatiiko tilanteesi pitkää työskentelyä vai riittääkö ehkä jo muutama käynti vastaanotolla ratkaisemaan haasteesi.

Saat tulla vastaanotolle tulla juuri sellaisena kuin olet. Lupaan, että tarjoan turvallisen ympäristön, jonne voi saapua täysin omana itsenään ilman häpeää tai pelkoa naurunalaiseksi tulemisesta. 

Lämpimästi tervetuloa. Voit varata aikasi tutustumiskäynnille täältä.

Asiasanat: Seksuaaliterapia Turku, seksuaaliterapeutti Turku, seksuaalineuvoja Turku