Seksuaalineuvonta

Seksuaalisuus on läsnä ihmisen koko elämänkaaressa. Se määrittelee paljon sitä, mitä me olemme, miten pukeudumme, käyttäydymme, ajattelemme tai toteutamme itseämme. Seksuaalisuus on paljon muutakin kuin seksiä. Se on jotain, mikä on meissä syntymästä lähtien ja kulkee matkassamme kuolemaan saakka. Seksuaalisuus on asia, josta jokaisen olisi kannattavaa pitää hyvää huolta, sillä silloin kun mielemme ja kehomme voi hyvin, voimme kokonaisvaltaisesti paremmin.

Seksuaalielämässä koetaan myös joskus haasteita. Se voi johtua hormonaalisista- sekä kehon-, että mielen muutoksista. Jos kaipaat keskusteluapua ja mahdollisuuden puhua luottamuksellisesti yksin tai kumppanisi/kumppaneidesi kanssa ammattilaisen tukemana, ota rohkeasti yhteyttä. Sinulla voi olla seksuaalisuuteen liittyvä haaste tai tilanne johon kaipaat tukea, vastauksia tai voit haluta keskustella tilanteestasi jonkun ulkopuolisen kanssa. Seksuaalineuvonnassa pysähdymme kysymystesi äärelle ja pyrimme löytämään vastauksen haasteisiisi.

Tyypillisimmät seksuaalineuvontaan hakeutumisen syyt ovat:

 • Seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset
 • Haluttomuus ja halujen eriparisuus
 • Toiminnalliset seksuaalihäiriöt (erektiohäiriöt, nopea siemensyöksy)
 • Yhdyntäkipu
 • Seksuaalisen identiteetin kysymykset
 • Sairauksien vaikutus seksuaalisuuteen
 • Itsetyydytys ja siihen liittyvät kysymykset
 • Kehoon liittyvät kysymykset
 • Halu tutustua paremmin omaan tai parisuhteen seksuaalisuuteen
 • Erilaiset fetissit ja fantasiat
 • Raskauden aikainen tai synnytyksen jälkeinen seksuaalisuus
 • Muut hormonaalisten muutosten aiheuttamat haasteet (vaihdevuodet, testosteronin puutos)

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni kaikkien muidenkin seksuaalisuuteen liittyvien kysymysten vuoksi. Sinun ei myöskään tarvitse tietää etukäteen, kaipaatko seksuaalineuvontaa vai seksuaaliterapiaa - joskus tämän määritteleminen on jo itsessään vaikeaa. Tärkeintä on, että saat tulla juuri sellaisena kuin olet, täysin omana itsenäsi. Yhdessä mietimme tavoitteet käynneillesi ja jo ensimmäisellä tutustumiskäynnillä mietimme yhdessä, vaatiiko tilanteesi pitkää työskentelyä (seksuaaliterapiaa) vai riittääkö ehkä jo muutama käynti haasteesi ratkaisuun.

Tutustumiskäynti luonani on yksilöillä 45minuutin mittainen ja pari-/moniskunnilla 60 minuutin mittainen. Käynnin tarkoituksena on tutustua sinuun/teihin, tilanteeseenne ja löytää luottamus välillämme. Tutustumiskäynti ei sido mihinkään, vaan mietimme mahdolliset tavoitteet sekä tulevat tapaamiset käynnin lopuksi. Tutustumiskäynnillä emme pureudu syvemmin seksuaaliseen haasteeseen, vaan kartoitan tilannetta sekä taustaa samalla vastaten mieltä askarruttaviin kysymyksiin seksuaalineuvonnasta/terapiasta. Jos päätät(te) jatkaa työskentelyä kanssani, on seuraava yksilökäynti 60 minuutin mittainen, pari-/moniskunnilla jatkokäynti on aina 90 minuuttia.

Seksuaalineuvonnaksi katsotaan tyypillisesti työskentelyä, joka kestää alle 5 kertaa.

Voit tulla juuri sellaisena, kuin olet. Lupaan, että tarjoan turvallisen ympäristön, jonne voi saapua täysin omana itsenään, ilman häpeää tai pelkoa naurunalaiseksi tulemisesta.

Lämpimästi tervetuloa. Varaa aika tutustumiskäynnille täältä.